Bueskydning


Bueskydning er en konkurrenceidræt på såvel elite- som på breddeplan. Bueskydning kan dyrkes af de fleste og vi hjælper gerne flest mulige mennesker med at dyrke bueskydning på såvel eliteplan og på breddeplan.
 
Vi ønsker at udbrede forståelsen for bueskydningens indhold og kvaliteter.

Vi vil gerne fremme alle tre buetyper der rummer både skiver, jagt, 3D og feltskydning. Det er vort ønske at udbygge samarbejdet med de grupper der dyrker bueskydning med andre formål ( f.eks. jagt ) således, at disse mennesker kan få glæde af tilbud om skydeteknik, materialelære m.v.

Buetyper


 

COMPOUNDBUEN, som er den teknisk mest avancerede, består af en håndsektion og 2-bueben. I hver buebens ende sidder der et hjul der indbyrdes er forbundet med et strenge/ kabelsystem der ved udtræk giver en udveksling ca. 6" før det fulde træk. Dette bevirker, at man normalt er i stand til at trække en højere vægt (max 60 lbs ved skiveskydning) end recurvebuen, men udvekslingen bevirker at mu kun står med ca. 3-30-35% af den trukne vægt. Buen anvender dobbelt sigte, linse, stabilisator samt en aftrækker (release). Compoundbuen anvendes til skive, jagt og felt, 3D.

 

 

RECURVE BARBUE er en olympisk bue uden for for hjælpe midler, sigter, mundmærker og stabilisator. Anvendes bl.a til jagt & 3D samt felt skydning.

 

 


RECURVEBUEN, består af en håndsektion i træ eller metal, hvorpå der er monteret to bueben, som har en fremadrettet bue (recurve) i enderne. Recurvebuer er normalt udstyret med sigte og stabilisator. Recurvebuen bliver brugt til skive (olympisk bue) samt jagt og felt.

 

ELEVEN INDSALG AUGUST 2019 


 


LANGBUEN, som er den bue som Robin Hood og Howard Hill bl.a brugte. Den består i sin simpleste form af en pind med en snor på. Anvendes til 3D og jagt skydning.