Jagtjournal 2012-13


 • 01. Oktober

  01. Oktober

  Martin´s første dyr med bue 
  1. oktober 2012 fik jeg endelig mit første dyr efter 3 lange års buejagt uden de sidste 10% held. Bukken kom ind på 15 meter hvor den stod bag et træ, så jeg kunne rejse mig og trække buen. Derefter kom den helt ind på 9 meter inden den vendte siden til, så jeg kunne slippe pilen. Den fik et højt lungeskud og forendte.
  Læs mere..
 • 01. September

  01. September

  Michael - fin premiere 
  Årets første andejagt, hvor vi pürscher ænder og blishøns langs en lang søkant, var en fornøjelig affære, hvor vi havde held til at nedlægge 5 andrikker i 5 skud.
  Læs mere..
 • 02. Oktober

  02. Oktober

  Søren The Bowhunter - Sikke en pürsch 
  Baldur og jeg var på vej hjem fra skoven ved 10 tiden. Vi spottede en rå med 2 lam 300 meter ude i marken ved en lille remisse. Vi pürchede begge derud imod. Baldur med video kameraet og jeg med buen. Efter 1.1/2 times pürsch lykkedes det mig at nedlægge et rigtig flot bukkelam med Baldur og video kameraet som tilskuer... Hold da fast det var spændende.
  Læs mere..
 • 02. Oktober

  02. Oktober

  Baldur´s pürsch buk
  Sad på anstand om aftenen. Lige før lukketid kom der en buk ud på lysningen som bevægede sig ganske langsomt ned mod mig. Et kig på uret fortalte mig, at hvis jeg skulle skyde bukken inden lukketid, måtte jeg indlede en lille pürsch. Efter at havde kravlet ned ad stigen med buen hængende ned fra mine tænder i strengen, videre ned i en grøft for så at kravle en 20 meter, vente på bukken, lykkedes det mig at give bukken en perfekt pil. Han løb knap 25 meter. I første omgang troede jeg at det var en ung buk, men efter tandsliddet og ikke mindst den meget grålige hoved anslåes han til at være 2-3 år.
  Læs mere..
 • 02.-03. December

  02.-03. December

  Lidsø Jagten
  Vores decemberjagt på Lidsø var en lidt vemodig jagt da Jacob Sandberg stopper som skytte på Lidsø. Det positive er at vi følge Jacob til hans nye sted som vi allerede glæder os til at besøge i 2013. Det var hundekoldt med frost og blæst og på den første dag så vi næsten kun kastebukke og bukke med opsats. dem måtte vi ikke skyde. På anden dagen blev det bedre så vi totalt skød 1 kok, 3 hare og 5 stk råvildt. Sammen med Puk´s fantastiske mad var det en rigtig super tur.
  Læs mere..
 • 07. December

  07. December

  Lam skudt på anstand
  En super weekend med kuldegrader og stærk vind, men krydret med god mad fra Puk og gode vener så klarer man sig fint. Rålam skudt på anstand. Fornedt efter en kort spurt.
  Læs mere..
 • 07. December

  07. December

  En fin bukkelam
  Trods bidende kulde og stærk vind, lykkedes det mig at nedlægge en fin bukkelam på Samsø turen.
  Læs mere..
 • 07.-08. December

  07.-08. December

  Samsø i frost og blæst
  I frost og blæst blev det til 16 stk vildt på vores anden tur over til Jacob på Samsø. 1 sneppe (fantastisk, tillykke til Puk), 1 kok, 3 harer og 11 stk råvildt.
  Læs mere..
 • 08. December

  08. December

  8. december Fantastiks. Sneppe med bue
  Puk oplevede noget kun færreste har prøvet med bue. Det at skyde en Sneppe. Whaw godt gået.
  Læs mere..
 • 08. December

  08. December

  "De gønne buejæger"
  Det er jo en kendt sagt, at bueskudt råvildt er mere tømt for blod end andet skudt vidlt. Det ser vi jo tydeligt når vi jonglere i køkkenet, men at buejæger også er "grønne buejæger" så vi på Samsø hvor Baldur tog cyklen istedet for at blive kørt ud på plads. Men mere grøn kan det næsten ikke blive.
  Læs mere..
 • 09. Juni

  09. Juni

  1st Sortbjørn hos Todd
  I Alberta Canada med Bowhunter Tours fik jeg denne 6,3 sortbjørn med hvide aftegninger på brystet. Efter dobbelt lungeskud med Grim Reaper løb den 40 meter og forendte øjeblikkeligt.
  Læs mere..
 • 10. Juni

  10. Juni

  Sjov abnorm buk
  Så lykkes det. Det var meget spændene, jeg pürschede i 1 1/2 time efter ham inden jeg kunne komme på skud af ham. Skudafstand 19m han løb ca 80m. det er en aften man ikke glemmer lige med det samme.
  Læs mere..
 • 11. Juni

  11. Juni

  2nd Sortbjørn hos Todd
  Fik også denne smukke 3,5 års hunbjørn i farven blond Cinnemon som forendte efter kort spurt på under 30 meter. Dobbelt lunge skud også med Grim Reaper, helt sikkert en spids der bliver pakket med på mine kommende storvildts ture.
  Læs mere..
 • 11. November

  11. November

  Rå skudt på aften anstand
  Var placeret i en stige ud til en kæmpe mark hvor der var fyldt med økologiske løg, kål og græskar. Det blæste meget og der var ikke meget udgang. Råen kom ud sent eftermiddag og stillede sig med siden til. Råen fik en god pil på bladet, tog et superspring op i luften og landede direkte på ryggen tumlede lidt rundt rejste sig og løb 10 meter hvorefter den falder stendød om. Hele seancen tog mindre end 8 sekunder.
  Læs mere..
 • 11.-12. November

  11.-12. November

  Nikolaj, JAGTKONGEN
  Nikolaj´s første rigtige tur med buen blev noget af et tilløbs stykke. 3 dyr, 1 hare og 3 kokke. Han kunne slet ikke få armene ned igen.Trods vild bukkefeber placerede han pilene sikkert, så hans mange timers træning gav pote.
  Læs mere..
 • 11.-12. November

  11.-12. November

  Samsø Jagten
  33 stykker vildt blev det til på vores første tur til Samsø hos Jacob. Vejret var koldt og blæsende men alle havde en god tur, og Nikolaj blev jagt kongen med 3 dyr, 1 hare & 3 fasaner. Han er helt sikkert med til næste år og glæder sig allerede.
  Læs mere..
 • 14. Oktober

  14. Oktober

  Olivers første fasan
  Oliver skød sit første stk råvildt med bue i Danmark om morgenen d. 14 oktober og efterfølgende havde han nogle super pürsch og anstand på kokke. Super weekend.
  Læs mere..
 • 14. Oktober

  14. Oktober

  Mit første rådyr med bue
  Oliver skød sit første stk råvildt med bue i Danmark. Jeg havde ikke drømt om at buejagt i Danmark kunne være så spændende og med en vildtbestand ud overe det sædvanlige er det jo ekstra intens. 1 bukkelam, 1 hare samt 3 fasaner blev det til. Jeg glæder mig allerede til næste gang.
  Læs mere..
 • 14. Oktober

  14. Oktober

  Super pürsch på Lidsø
  Sad på anstand om aftenen ved "Roligheden" et lille skovpart med et par majs rækker omkring. Et smaldyr kom ud på sporet og essede ganske roligt. Efter en meget spændende pürsch, fik jeg trukket på dyret og sigtet stod perfekt på bladet. Whops, et majsblad blæste direkte in på sigtet og nu var gode råd dyre. Jeg bevægede mig fremad for at få bladet til at flytte sig og det lykkedes uden at dyret så mig. Skuddet sad perfekt og den løb mindre end 25 meter.
  Læs mere..
 • 14.-15. Oktober

  14.-15. Oktober

  Hvem ka, Iver KA
  Nogle af Iver´s såkaldte "buevenner" var lidt hårde ved ham før jagtens start. Nogle mente endda, at med Ivers manglende højde og træklænge ville give ham lidt problemer. hvor blev de sat til vægs. Efter blot 1.1/2 dags jagt tog Iver i Sommehus, fuld tilfreds med sig selv og jagten. 3 stk råvildt blev det til, alle med super skud, såååå den der ler sidst osv.
  Læs mere..
 • 14.-15. Oktober

  14.-15. Oktober

  Lidsø jagten
  Vores første jagt på Lidsø var en rigtig super tur med masser af vildt, fornuftigt vejr og god mad. 17 stk vildt blev det til. 1 buk, 9 dyr, 1 hare og 6 kokke. (2 dyr, 1 hare og 3 fasaner mangler på billedet).
  Læs mere..
 • 15. Oktober

  15. Oktober

  En dag Bo ikke glemmer
  Puha, rå og lam skudt om morgenen, bukken om aftenen. d. 15 oktober vil jeg sent glemme.
  Læs mere..
 • 15. Oktober

  15. Oktober

  En dag Bo ikke glemmer
  Puha, rå og lam skudt om morgenen, bukken om aftenen. d. 15 oktober vil jeg sent glemme.
  Læs mere..
 • 16. Maj

  16. Maj

  Ulrik´s drømmebuk
  En super pürsch, et godt skud og min drømme buk var en realitet. Bukken er efterfølgende målt op til at være Bronce.
  Læs mere..
 • 16. Maj

  16. Maj

  Søren´s første buk
  Den 16/5 skulle jeg på min debut bukke jagt på Klitgaard Game Fields. Om morgenen havde jeg en gaffelbuk inde på 5 meter fra stigen, men det lykkedes at skræmme den, da jeg trak buen. Om aften sad jeg i et andet tårn, da en fin 6 ender kom forbi. Jeg trak til den 2 gange før jeg kunne slippe pilen. Efter en kort spurt forendte den i rapsmarken.
  Læs mere..
 • 16. Maj

  16. Maj

  Min første buk
  Jeg var inviteret af Søren fra TheBowhunter til en testjagt på hans nye revir. Jeg blev sat i en fin stige ved en kraftig veksel omkring klokken 19. Allerede efter 10 min. kom bukken til syne, og i de næste 2 1/2 time var den inden for 40 meter. Først ca. 20 min før lukketid kom bukken tæt nok på til at jeg forsigtigt kunne vende mig om i stigen og lave et skud skråt bagud. Det var nok i sidste øjeblik, for bukken var ved at komme i vindsiden af mig. Det var min første buk med bue, og en rigtig fin 6 ender. Jeg så masser af andre bukke, og glæder mig allerede til efterårsjagten, hvor der både må skydes bukke, hundyr og masser af harer.
  Læs mere..
 • 17. Maj

  17. Maj

  Min første buk 2012
  Anden dag med buejagt på min lejede jagt ved Vordingborg skød jeg en fin gaffelbuk. En situation som opstod efter jeg i løbet af april havde brugt lang tid på at finde ud af hvor stiger og tårne skulle placeres, og denne stige stod med 3 fine veksler som passerede inden for 20 meter, og i nærheden af et lille vandhul, så man havde underholdning med ænder og gæs i ventetiden. Klokken 05.35 kommer bukken stille gående af en af vekslerne og fejer lidt under vejs. Da den passerer et træ får jeg trukket buen, og på 14 skød jeg bukken med en pil gennem hjertet. 8 meter fra forendte bukken på kanten af den lille sø.
  Læs mere..
 • 18. Maj

  18. Maj

  Guldbuk på Klitgård Gamefield
  Guldbuk skudt på Klitgård Gamefield. "Min hidtil største buk skudt med bue 06:10 d. 18 maj om morgenen. En fantastisk jagt jeg faktisk filmede og vil senere være at finde på Michaels Sands portal.
  Læs mere..
 • 21. Juni

  21. Juni

  Mit første dyr/buk med bue
  Efter rigtig mange spændende jagtdage hvor jeg flere gange har stået ansigt til ansigt med samme buk - gik alt op i en højere enhed den 21. juni kl 21. Mit første dyr med bue - en 6-ender krydsede mit spor og kom ikke længere. Jeg havde i lang tid stædigt opholdt mig på jorden og gentagne gange kæmpet med for kort afstand og dermed ikke mulighed for at skyde, endsige blinke med øjnene. Jeg købte en Lone Wolf Alpha Hang-on og 5 climbing sticks, så jeg kunne komme i højderne. Sad 5 meter oppe da bukken kom frem, og da han havde passeret mit "20 meter mærke" slap jeg pilen. Sporet var let og 10 meter fra skudstedet lå bukken med et hjerteskud. Ud over at være glad for min første buk er jeg meget lykkelig over det gode skud.
  Læs mere..
 • 22. Maj

  22. Maj

  Gyllingnæs bukken
  Fik anvist en plads i skoven af Martin Gille der har jagten på Gyllingnæs. Jeg måtte skyde 1 af 2 bestemte bukke. Udstyret med et billed af hver buk, fik jeg monteret Lone Wolf Tree Climber og steg til vejrs. Præcis 21:35 lykkedes det mig at nedlægge den ønskede buk med et højt bladskud.
  Læs mere..
 • 24. Maj

  24. Maj

  Min første buk
  Det lykkedes mig endelig at nedlægge min første sommerbuk med buen. Sad i et træ 5 meter oppe og bukken gik kun 6 meter fra træet. Iflg gode gamle Phytagoras giver det et skud på 8 meter :-) Min Mathews Mission UX2 kom på arbejde kl 5.35 og den fastbladede Nitron på 125 grains gjorde det den skulle.
  Læs mere..
 • 28. Maj

  28. Maj

  Min første stk vildt med bue
  Efter en del oplevelser med tre forskellige bukke i området, lykkedes det endelig. Der var kraftig vind fra vest den aften, så jeg valgte en placering ved juletræerne, hvor dyrene gerne går i læ for den fremherskende vestenvind. Dyret dukkede op på en afstand af ca. 75 m, fejende på de lave grantræer. Bukken fejede aggressivt nogle minutter på behørig afstand, et tidsrum der i øvrigt føltes som en evighed, forsvandt med spejlet rettet mod jægeren , men dukkede så pludselig op, og denne gang inden for skudvidde. Nemt var det bestemt ikke, for først efter en del strabadser jeg tillægger ydre samt indre omstændigheder, fik jeg sendt den afgørende pil. Pilen gik højt ind i forreste lunge og skråt lavt ud af anden lunge. Dyret tegnede ikke men løb ca. 60 m rundt i tilstødende mark, for derefter at forende lige inden for grantræerne. Sikken en oplevelse, en oplevelse jeg sent vil glemme.
  Læs mere..
 • 29. Maj

  29. Maj

  Endelig
  Den 29. maj om aftenen lykkedes det endelig at skyde denne gaffelbuk på min ejendom. Skudafstanden var 15 meter, og bukken gik ned på stedet. Som det ses på billedet kostede det en pil.
  Læs mere..
 • 29. Oktober

  29. Oktober

  Min første White Tail hjort med bue
  Jeg var for første gang i USA, og bedst af det hele, jeg var på buejagt efter en uges ferie i Chicago. Fantastisk tur, var sammen med Palle og Baldur. Baldur som tur guide. Jeg havde skudt en Hind søndag aften og var spændt da jeg indtog stigen i bulder mørke. Ved 7 tiden havde jeg 2 mindre hjorte der kømpede nedenfor stigen. Utroligt spændende, men endnu mere spændende blev det da en større hjort kom travende. Jeg fik trukket buen, hjorten stille sig kun 14 meter fra mig og pilen går. Lysnocken forsvinder ind i dyret og hjorten springer væk og op af en meget stejl skråning og forsvinder. Dog syntes jeg at kunne høre en masse støj fra balde og grene umiddelbart efter at horten er forsvundet. Den ligger også forendt da vi senere på morgenen går på sporet, kun små 60 meter fra skud stedet. jubiiii
  Læs mere..
 • April - Maj

  April - Maj

  Min første Hjort med bue 
  Karsten´s fantastiske tur til New Zealand efter Kronhjort, Thar og Gemse. En måneds jagt i april og maj blev til min drømmetur for livet. Et fantastisk skue jeg ikke vil være foruden.
  Red Stag. fra nz ,dobbel lunge skud ,pilespidsen sad i modsatte forben knogle. Forendte efter 100 meter spurt.
  Læs mere..
 • April - Maj

  April - Maj

  Min første Thar med bue
  Karsten´s fantastiske tur til New Zealand efter Kronhjort, Thar og Gemse. En måneds jagt i april og maj blev til min drømmetur for livet. Et fantastisk skue jeg ikke vil være foruden.
  Fantastisk terræn. Super hårdt ,men jeg vil ikke bytte for en million. Tahr skudt på 7 meters afstand, ja sommetider går det enmt.
  Læs mere..
 • April - Maj

  April - Maj

  Min første Gemse med bue 
  Karsten´s fantastiske tur til New Zealand efter Kronhjort, Thar og Gemse. En måneds jagt i april og maj blev til min drømmetur for livet. Et fantastisk skue jeg ikke vil være foruden.
  Gemse skudt på hen over en lille bjergkarm på Goldtmountain på sydøen af NZ
   
  Læs mere..
 • April - Maj

  April - Maj

  Min første Wollerbi med bue
  Karsten´s fantastiske tur til New Zealand efter Kronhjort, Thar og Gemse. En måneds jagt i april og maj blev til min drømmetur for livet. Et fantastisk skue jeg ikke vil være foruden.
  Skudt på pürsch i en roe mark
  Læs mere..
 • B2´s tur

  B2´s tur

  B2´s tur efter Elefant var helt fanatstisk, men det blev det også til lidt mindre vildt. krokodille, Lechwe, Lichtenstein & Sabel. Dyrene er skudt me en Mathews Monster-6 80# og Easton Super Slim pile, FFP 418 Extreme faner og Slick Trick 125gr Læs mere..
 • B2´s tur

  B2´s tur

  B2´s tur efter Elefant var helt fanatstisk, men det blev det også til lidt mindre vildt. krokodille, Lechwe, Lichtenstein & Sabel. Dyrene er skudt me en Mathews Monster-6 80# og Easton Super Slim pile, FFP 418 Extreme faner og Slick Trick 125gr
  Læs mere..
 • B2´s tur

  B2´s tur

  B2´s tur efter Elefant var helt fanatstisk, men det blev det også til lidt mindre vildt. krokodille, Lechwe, Lichtenstein & Sabel. Dyrene er skudt me en Mathews Monster-6 80# og Easton Super Slim pile, FFP 418 Extreme faner og Slick Trick 125gr
  Læs mere..
 • B2´s tur

  B2´s tur

  B2´s tur efter Elefant var helt fanatstisk, men det blev det også til lidt mindre vildt. krokodille, Lechwe, Lichtenstein & Sabel. Dyrene er skudt me en Mathews Monster-6 80# og Easton Super Slim pile, FFP 418 Extreme faner og Slick Trick 125gr
  Læs mere..
 • Jens Henrik i Afrika i juli måned

  Jens Henrik i Afrika i juli måned

  Først skød jeg denne springbuck med en perfekt pil den gik ca 70 m . skudafstand 20 meter Derefter var jeg så heldig at en kudo kom ind på ca 22 meter pilen sad lidt tilbage da Kudoen sprang i skuddet , men efter 300 m gik den ned. Happy Bow Hunter
  Læs mere..
 • Jens Henrik i Afrika i juli måned

  Jens Henrik i Afrika i juli måned

  Først skød jeg denne springbuck med en perfekt pil den gik ca 70 m . skudafstand 20 meter Derefter var jeg så heldig at en kudo kom ind på ca 22 meter pilen sad lidt tilbage da Kudoen sprang i skuddet , men efter 300 m gik den ned. Happy Bow Hunter Læs mere..
 • Juli - Mine første dyr med bue

  Juli - Mine første dyr med bue

  Ib´s første rigtige tur med buen gik til Marula Safari´s i Sydafrika og det var helt fantastisk. Super område, super forplejning og guider der viste hvad de havde med at gøre. Ib skød 6 forskellige vildtarter. Læs mere..
 • Juli - Mine første dyr med bue

  Juli - Mine første dyr med bue

  Ib´s første rigtige tur med buen gik til Marula Safari´s i Sydafrika og det var helt fantastisk. Super område, super forplejning og guider der viste hvad de havde med at gøre. Ib skød 6 forskellige vildtarter. Læs mere..
 • Juli - Mine første dyr med bue

  Juli - Mine første dyr med bue

  Ib´s første rigtige tur med buen gik til Marula Safari´s i Sydafrika og det var helt fantastisk. Super område, super forplejning og guider der viste hvad de havde med at gøre. Ib skød 6 forskellige vildtarter. Læs mere..
 • Juli - Mine første dyr med bue

  Juli - Mine første dyr med bue

  Ib´s første rigtige tur med buen gik til Marula Safari´s i Sydafrika og det var helt fantastisk. Super område, super forplejning og guider der viste hvad de havde med at gøre. Ib skød 6 forskellige vildtarter. Læs mere..
 • Juli - Mine første dyr med bue

  Juli - Mine første dyr med bue

  Ib´s første rigtige tur med buen gik til Marula Safari´s i Sydafrika og det var helt fantastisk. Super område, super forplejning og guider der viste hvad de havde med at gøre. Ib skød 6 forskellige vildtarter. Læs mere..
 • Juli - Mine første dyr med bue

  Juli - Mine første dyr med bue

  Ib´s første rigtige tur med buen gik til Marula Safari´s i Sydafrika og det var helt fantastisk. Super område, super forplejning og guider der viste hvad de havde med at gøre. Ib skød 6 forskellige vildtarter. Læs mere..
 • The Big-Five

  The Big-Five

  Det ultimative en buejæger næsten kan opnå. At skyde The Big-Five med bue & pil.
  Løve, Leopard, Bøffel, Næsehorn & Elefant.
  Mange drømmer om det, kun få har gjort det, og næsten alle med riffel.
  Kun et fåtal af buejægere i hele verdenen har opnået det.
  Brian B2 har nået sit mål. En pil pr dyr, og ikke et af dyrene har løbet over 130 meter efter skuddet. Fantastisk.
  Læs mere..
 • The Big-Five

  The Big-Five

  Det ultimative en buejæger næsten kan opnå. At skyde The Big-Five med bue & pil.
  Løve, Leopard, Bøffel, Næsehorn & Elefant.
  Mange drømmer om det, kun få har gjort det, og næsten alle med riffel.
  Kun et fåtal af buejægere i hele verdenen har opnået det.
  Brian B2 har nået sit mål. En pil pr dyr, og ikke et af dyrene har løbet over 130 meter efter skuddet. Fantastisk.
  Læs mere..
 • The Big-Five

  The Big-Five

  Det ultimative en buejæger næsten kan opnå. At skyde The Big-Five med bue & pil.
  Løve, Leopard, Bøffel, Næsehorn & Elefant.
  Mange drømmer om det, kun få har gjort det, og næsten alle med riffel.
  Kun et fåtal af buejægere i hele verdenen har opnået det.
  Brian B2 har nået sit mål. En pil pr dyr, og ikke et af dyrene har løbet over 130 meter efter skuddet. Fantastisk.
  Læs mere..
 • The Big-Five

  The Big-Five

  Det ultimative en buejæger næsten kan opnå. At skyde The Big-Five med bue & pil.
  Løve, Leopard, Bøffel, Næsehorn & Elefant.
  Mange drømmer om det, kun få har gjort det, og næsten alle med riffel.
  Kun et fåtal af buejægere i hele verdenen har opnået det.
  Brian B2 har nået sit mål. En pil pr dyr, og ikke et af dyrene har løbet over 130 meter efter skuddet. Fantastisk.
  Læs mere..
 • The Big-Five

  The Big-Five

  Det ultimative en buejæger næsten kan opnå. At skyde The Big-Five med bue & pil.
  Løve, Leopard, Bøffel, Næsehorn & Elefant.
  Mange drømmer om det, kun få har gjort det, og næsten alle med riffel.
  Kun et fåtal af buejægere i hele verdenen har opnået det.
  Brian B2 har nået sit mål. En pil pr dyr, og ikke et af dyrene har løbet over 130 meter efter skuddet. Fantastisk.
  Læs mere..